3 Wintertrends voor je interieur

dinsdag, 14 november, 2017 - 16:15

Ben je altijd op zoek naar de laatste trends? We hebben drie interieurtrends geselecteerd die helemaal hot zijn dit winterseizoen. Laat je inspireren en ontdek hoe jij jouw eigen huis kunt inrichten met deze trends!

1. Extravaganza met donkere tinten 
Dark Deco is een uitgesproken stijl die lijnrecht tegenover de minimalistische Nordic stijl staat, die al jarenlang populair is. Met een luxe touch is de stijl zowel uitdagend als flamboyant.

De gebruikte materialen zijn zwaar en hebben donkere tinten, zoals donker blauw en bordeaux. Dit zorgt voor een krachtige sfeer in de kamer. Fluweel, hout en dikke zware stoffen gecombineerd met marmer, glas in lood en mat koper zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer in jouw huis.

Tips
Gebruik dikke stoffen en kies meubilair in donkere tinten
Combineer simpele en lichte decoratieve spullen om het interieur te balanceren

2. Zachte prints en vrouwelijk 
Soft Boheme is zachte stijl die vrouwelijke prints combineert met etnisch geïnspireerde details. Het gaat allemaal om ‘leven in het moment’ en relaxen in een rustgevende omgeving. SOFT BOHEME draait volledig om tot rust komen, zowel mentaal als fysiek.

De materialen zijn zacht en warm met kleuren in lichte tinten die de Bohemian-geïnspireerde prints aanvullen. Hierdoor krijg je een klassieke, ’vintage’ uitstraling die tegelijkertijd ook modern oogt.

Tips
Gebruik dunne materialen en spullen in lichte kleuren die jou opvrolijken
Experimenteer met verschillende ontwerpen en prints in verschillende combinaties 

3. Haal de natuur in huis
Urbanity is een natuurlijke stijl die volledig geïnspireerd is op de natuur en organische materialen. De natuur in je huis komt terug in planten, prints van de kussens, plaids en meubelen zoals dekbedovertrekken, kleden en lampen.

Deze stijl zorgt voor een fris gevoel en geeft je huis een aangename uitstraling. Kleuren zijn afkomstig uit de natuur, dus met name groen en blauw tinten. Waterverf of pastelgekleurde prints voegen zachtheid toe aan de ruwe materialen zoals kurk, multiplex, rotan en terracotta.

Tips
Laat je huis opbloeien met de botanische prints en groene kleurnuances
Vergeet niet om blauwe en gele tinten te gebruiken om de groene kleuren te verzachten

Bron: JYSK