Praktisch: de ideale thuiswerkplek

maandag, 15 januari, 2018 - 10:30

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Volledig als freelancer of af en toe in plaats van een kantoordag. Een fijne werkplek in je huis is daarom belangrijk. We geven je tips & tricks om je kantoor in huis goed in te richten, zelfs als je geen aparte werkkamer hebt.

Zo richt jij je thuiswerkplek in
Misschien heb je een aparte kantoorruimte waar je een lekker groot bureau in kwijt kunt. Als je vaak thuis werkt, is dat wel prettig. Je kunt dan je spullen gewoon laten liggen en de deur achter je dichttrekken als je klaar bent. Maar je kunt natuurlijk ook in je woonkamer of op zolder een handige werkplek inrichten.

Het geschikte bureau vinden
Het is belangrijk om een goed bureau aan te schaffen. Werken op de bank of vanuit je bed kan soms heel fijn zijn voor een uurtje, maar als je langer achter je laptop moet zitten, zal je lichaam blij zijn met een bureau. Ga voor een Scandinavische look en feel met het wit en eikenkleur: Delta bureau. De schuin opstaande poten, in combinatie met het witte kastje onder het bureau zorgen voor een design effect.

Comfortabel zitten
Investeer in een goede bureaustoel, ook als je aan de eettafel werkt. Een goede zithouding is belangrijk. Zorg ervoor dat je benen in een hoek van 90 graden staat en dat je rug en je nek recht zijn. Op lange termijn kan een slechte werkhouding zorgen voor lichamelijke klachten en dat wil je natuurlijk niet. Een stoel moet lekker zitten, maar hij mag ook stijlvol zijn! Ga voor een cognackleurige bureaustoel voor een chique verschijning en een echte eyecatcher voor je werkplek. Werk je op een laptop? Dan is een laptopstandaard handig om je nek te ontlasten.

Decoratie op je werkplek
De essentials op je kantoor zijn natuurlijk een bureau, bureaustoel en een laptop. Maar sfeer is ook belangrijk! Denk bijvoorbeeld aan een leuke poster met een motiverende quote. Heb je ook gedacht aan voldoende licht? Met daglicht op je werkplek ben je nog productiever, maar zorg er wel voor dat de zon niet recht in je ogen kan schijnen. Zet ook een leuke bureaulamp neer, bijvoorbeeld deze koperkleurige Oslo tafellamp. Deze lamp past perfect in een modern interieur met een stoere uitstraling.

Bron: LeenBakker

Winkel: 
Leen Bakker