Tips voor planten op de werkplek

dinsdag, 13 maart, 2018 - 13:30

Je werkplek wordt een stuk gezelliger met een paar planten. Maar dat is nog niet alles! Meer groen op kantoor werkt ook prestatieverhogend en stressverlagend. Er hangt meer zuurstof in de lucht en mensen voelen zich prettiger in de buurt van planten. Zet vandaag nog een plantje op je bureau of naast de printer en start je eigen kantoortuin!

Tips voor planten op de werkplek: 

1.Oriënteer je op gemakkelijke planten. Dat zijn planten die weinig verzorging nodig hebben en droge lucht kunnen verdragen.

2.Wijs één persoon aan als verzorger, zodat de plant niet onder teveel aandacht bezwijkt. Een keer per week met de gieter op bezoek is meestal voldoende.

3.Bemest bloeiende planten eens per week, door vloeibare plantenvoeding in het gietwater of een tablet in de grond. Doe dat bij groene planten eens in de twee weken.

4.Als je op een druk kantoor werkt, is hydrocultuur het overwegen waard. Hierbij groeit de plant in een pot met water en een batterij met kleikorrels. Deze voedingsbatterij hoeft maar twee keer per jaar vervangen te worden en water geef je via een vulpijp als het waterniveau beneden peil is.

5.Houd rekening met de lichtinval van je werkruimte. Wij hebben de zonaanbidders en schaduwplanten al voor je gerangschikt in de winkel.

Bron: Intratuin