8 tips voor een feng shui slaapkamer

Palazzo is dé woonboulevard van Lelystad en geeft jou graag tips hoe jij je slaapkamer feng shui kan maken!

Januari staat in het teken van balans. Alles op orde zodat je vol energie het nieuwe jaar in gaat en bovenal tijd voor jezelf. Je slaapkamer is dé plek waar je ’s nachts helemaal tot rust komt, ’s ochtends opgewekt wakker wordt en waar je in het weekend wegkruipt onder een warm deken. 

Dan kan je slaapkamer maar het beste zo veel mogelijk in balans zijn! Dat doe je door je slaapkamer feng shui in te richten.

Wat is feng shui?

Feng shui is een eeuwenoude Chinese leer, gebaseerd op de wisselwerking tussen Yin en Yang en de relatie tussen mensen en hun leefomgeving. Volgens deze leer is alles verbonden door energiestromen. Wanneer Yin en Yang in balans zijn, beïnvloeden de energiestromen jouw leven op een positieve manier.

Door je slaapkamer feng shui in te richten breng je energie terug op plekken waar een gebrek is aan positieve energie of zet je negatieve energie om in positieve energie. Op deze manier creëer je harmonie in jouw slaapkamer en voel je je meer in balans. Dat zorgt voor een betere nachtrust en start van de dag!

Hoe creëer je een feng shui slaapkamer?

1. Een feng suhi slaapkamer kenmerkt zich door rust en reinheid. Zorg ervoor dat je slaapkamer schoon en opgeruimd is. Doe daarom alle spulletjes weg die je niet nodig hebt. Het wordt dan gemakkelijker harmonie in je slaapkamer te brengen, omdat de energie niet wordt geblokkeerd.

2. De slaapkamer inrichting is erg belangrijk. Heb je de keuze, ga dan voor meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals katoen, wol en hout. Bij voorkeur in niet geverfde, dus natuurlijke kleuren. Dit verbetert de positieve energiestroom. Let er daarnaast op dat de deur niet geblokkeerd wordt en helemaal open kan. Dit is de plek waar energie je slaapkamer binnenkomt. Een gesloten deur blokkeert de energie.

3. Kies voor een boxspring met een hoofdbord, bij voorkeur gemaakt van gestoffeerd hout. In het onderbewustzijn heeft je hoofd een goede en solide bescherming nodig. Dezelfde reden waarom je je bed beter niet voor een raam kunt plaatsen. Kies daarnaast voor een boxspring met wat hogere pootjes, zodat de energie onder het bed door kan vloeien en circuleren.

4. Waar plaats je je bed in een feng shui slaapkamer en met welke slaaprichting? Plaats je bed in ieder geval niet tegenover de deur, want dan wordt de doorstroom van energie geblokkeerd. Zorg er wel voor dat je deur zichtbaar is wanneer je in bed ligt. Lukt dit niet? Maak dan gebruik van spiegels, maar zorg er dan wel voor dat het bed niet te zien is in de spiegel. Houd daarnaast de ruimte rondom je bed zo veel mogelijk vrij.

5. Naast je bed plaats je twee dezelfde nachtkastjes met daarop het liefst dezelfde nachtlampjes. Zo creëer je meer balans en het zorgt voor een saamhorigheidsgevoel. Deze nachtlampjes hebben bij voorkeur zacht licht, net als de andere lampen in je slaapkamer. Omdat de slaapkamer een vrouwelijke ruimte is, vraagt deze om zachte lichtpunten op verschillende plekken in de kamer.

6. De kleur van de muren en meubels is erg belangrijk om harmonie en balans in je slaapkamer te brengen. Perfecte feng shui kleuren voor de slaapkamer zijn neutrale, rustgevende tinten. Kies je voor een warme kleur? Ga dan voor meubels in koele tinten en andersom. Te veel koele kleuren geven een onbehagelijk gevoel en te veel warme kleuren zorgen voor onrust.

7. Hoewel planten goed zijn voor de zuurstof in je slaapkamer, moet je hier volgens de feng shui leer wel mee oppassen. Planten zijn namelijk dragers van actieve energie. Erg fijn in de ochtend, maar op de eerste plaats moet de slaapkamer een plek van rust zijn. Kies daarom maximaal twee planten en plaats deze niet op je nachtkastje.

8. Heb je dierbare accessoires of decoratie waar je blij van wordt? Plaats deze dan zo dat ze zichtbaar zijn wanneer je uit je bed stapt. Zo geef je je humeur direct een boost in de ochtend en begin jij de dag zoals jíj dat wilt.

Is jouw slaapkamer al feng shui ingericht?
Bron: Swiss Sense
 

Meer inspiratie doe je op bij Palazzo, dé woonboulevard van Lelystad!
Hier vind je alles op het gebied van huis & tuin, klussen, eten & drinken en vrije tijd!