Hoe kun je een kleine badkamer optimaal benutten?

Heb je een kleine badkamer? Met wat slimme tips van Praxis vergroot je je badkamer optisch. Laten wij nou nét wat adviezen op een rijtje hebben gezet. Alles wat je nodig hebt vind je bij woonboulevard Palazzo Lelystad. Bekijk hier de beste kleine badkamer ideeën zodat jij weet hoe je je eigen badkamer optimaal kunt inrichten!

Het is één van de belangrijkste ruimtes in huis: de badkamer. Je gebruikt de badkamer tenslotte elke dag. Het is dan ook niet fijn als je het gevoel hebt dat jouw badkamer te klein is. Maar gelukkig kun je heel wat slimme klussen doen om je badkamer groter te laten lijken. Wil je je kleine badkamer inrichten en je ruimte optimaal benutten? Lees dan hier onze tips.

Gebruik grote tegels

De allereerste en misschien wel belangrijkste tip is: gebruik geen kleine tegels in een kleine badkamer. Hierdoor wordt je badkamer optisch nog kleiner en dat is juist wat je niet wilt! Neem als uitgangspunt wandtegels van minimaal 30 centimeter. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en lijkt je badkamer optisch groter.

Kies de juiste badkamermeubels

Je denkt misschien dat badkamermeubels de badkamer alleen maar voller maken, maar de juiste badkamermeubels zorgen juist voor een overzichtelijke badkamer. Voor een kleine badkamer kun je het beste ondiepe maar lange meubels kiezen. Ga voor een diepte tussen de 38 en 45 centimeter, dan zit je goed. Een kolomkast is bijvoorbeeld een handig badkamermeubel waar je veel spullen in kwijt kunt. 

Bron: Praxis
Praxis Lelystad