Skip to main content

Niet minimalistisch maar maximalistisch! Deze trend zien we dit jaar veel voorbijkomen. Transformeer jouw interieur met spetterende kleurcombinaties en spannende prints. Het draait bij deze trend om kleur, contrast en meubels met een verhaal. Haal het maximale eruit want bij deze trend mag (bijna) alles!

100% jij

Een maximalistisch resultaat behaal je door het combineren van verschillende texturen, kleuren en prints. Voeg er jouw persoonlijk aan toe en je hebt binnen no-time een uniek interieur dat niemand kan kopiëren. Tip voor mensen die niet weten waar ze moeten beginnen: begin klein door bijvoorbeeld een paar leuke kussens met verschillende prints te combineren.

Doe inspiratie op bij Palazzo Lelystad

Geef jouw interieur kleur

Een van de kenmerken van de trend maximalistisch is dat er in tegenstelling tot minimalistisch bijna geen stukje wit meer te zien is in het interieur. Je vraagt je vast af: Kan ik nu helemaal los gaan met verschillende kleuren? Uh nee. Om te voorkomen dat je huis een kermisattractie wordt, kun je de 60-30-10 stijlregel hanteren. Zo werkt het: kies een primaire kleur die je voor 60 % in je interieur doorvoert, een tweede kleur die je voor 30% gebruikt en een laatste accentkleur zet je voor 10% in. Zo blijft het een fijn geheel om naar te kijken en kun je alsnog zo speels, kleurrijk en uniek als je wilt te werken gaan, zonder dat je interieur schreeuwerig aanvoelt.

Doe inspiratie op bij Palazzo Lelystad

Combineren van duurzame materialen en texturen

De duurzame trend zet ook dit voorjaar flink door. We zoeken steeds meer manieren om een duurzame bijdrage te leveren, zo ook in het interieur. Je kan bijvoorbeeld oude meubels opknappen door de stof te vervangen en een nieuw likje verf te geven. Ook kijken we naar materialen die geen of weinig restafval achterlaten en makkelijk te recyclen is zoals als wol, bamboo, linnen en eco katoen. Combineer je opgeknapte meubelstuk met een linnen kussen met print, daaronder een fleurig kleed van wol en een zwaar velours gordijn voor de ramen en je bent lekker maximalistisch bezig!

Doe inspiratie op bij Palazzo Lelystad

Hemelvaartsdag: Shop jouw stoffen op Palazzo Lelystad

Op donderdag 18 mei van 10.00 – 16.30 vind je alle trendy kleuren en prints terug op de Stoffenmarkt op Palazzo Lelystad. Shop de laatste maximalistische trends in de winkels en haal een mooie stof om jouw oude meubelstuk nieuw leven in te blazen. Met ruim 70 kramen vind jij de stof die bij jouw persoonlijkheid én interieur past!

Zien we je daar?

PalazZOO Lelystad!

Op zondag 21 april van 12.00 – 16.00 uur kunnen kinderen op Safari tijdens PalazZOO Lelystad. Naast een uitdagende speurtocht is er ook een toffe dierenshow! Kom jij ook?